PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

Sabadell acull aquest cap de setmana la segona edició de la festa Mescla’t

Amb l’objectiu d’impulsar-nos com a persones més solidàries, més diverses i més lliures, Sabadell acollirà els dies 21 i 22 d'octubre, la segona edició del Programa Mescla’t a la plaça del Doctor Robert, organitzada conjuntament amb les entitats i la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Al llarg del cap de setmana hi participaran més de 50 entitats, en un programa que inclou més de 40 activitats entre actuacions musicals, tallers, mostra d'entitats, jocs, teatre, xerrades i altres, adreçades a tots els públics i que han estat organitzades pel conjunt de les entitats que treballen contra el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i qualsevol discriminació per raó de creença, origen, o diversitat funcional.

Durant la presentació del programa, avui, la regidora Míriam Ferràndiz, ha assenyalat que “el Mescla’t és un espai on les entitats que treballen per la solidaritat, el respecte i contra la discriminació es podem trobar per mostrar la seva feina i per intercanviar experiències i projectes”. La regidora ha afegit que “durant dos dies tant aquestes entitats com Drets Civils tenim aquesta oportunitat de sortir al carrer i demostrar que la ciutat es mou en favor de la solidaritat, la diversitat i la llibertat, però vull deixar palès que la feina no és només de dos dies, és un treball constant, durant tot l’any”.

Durant la presentació, han acompanyat a Míriam Ferràndiz representants d’algunes de la cinquantena d’entitats participants: Hugo Colacho, president de la FAIV; Amadeu Pardo, Fundació Josep Comasomada – Sindicalistes Solidaris (Consell de Solidaritat); Josep Masip de la Plataforma de refugiats; Alba Fernàndez de TACC en representació de l’àmbit de joventut TACC; i Ramon Font de Nous Homes Sabadell, representant de les entitats de Gènere.

L’objectiu del Mescla’t 2016 és treballar plegats per fer front a les actituds i accions que justifiquen la discriminació. Cal destacar que en aquesta lluita els joves són especialment combatius, atès que imposen la seva lluita per una ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia des de la cultura, l’acció social i el compromís.

Precisament aquest any i dins el marc del Mescla’t, tindrà lloc la primera Trobada de Joves Antirumors d’Espanya, en la qual prendran part joves de Barcelona, Sabadell, Cabildo de Tenerife,Bilbao i Getxo els dies 21, 22 i 23. Tots ells estan compromesos en la lluita contra els estereotips, la xenofòbia i el racisme. La trobada compta amb el suport del Consell d’Europa a través de ICC (Intercultural Cities Programme).

Programa d’actes

Divendres, dia 21, el programa s’iniciarà a les 17.30 de la tarda amb activitats i tallers artístics per ajoves, a càrrec de la Xarxa d’Espais Joves de Sabadell i un taller de rap amb Pau Llonch. A continuació, a les 20.30, tindrà lloc la lectura del manifest del Mescla’t i, tot seguit, es podrà gaudir de les músiques i danses d’arreu del món fins a les 21.30, de la mà de la FAIV. A aquesta hora el programa proposa el concert d’El Diluvi i a les 23.30 un Concert de Lágrimas de Sangre.

Dissabte 22 d’octubre, els actes començaran a les 11 del matí amb activitats per a públic familiar:els contes dramatitzats Hi havia una vegada... que no t’enganyin els contes, a càrrec dels grups juvenils del teatre El Ciervo, La Faràndula i Teatre Sant Vicenç. A continuació, es podrà gaudir de l’espectacle musical Cooperem o competim de la mà de Comsoc‐Comunicació social. Més tard, a les 15, serà el torn de les danses típiques d’Equador i Colòmbia; a les 15.30 de la música tradicional de Romania i cap a les 16, de l’esquetx de teatre Un paquistanès a Catalunya, tot plegat a càrrec de la FAIV.La tarda de dissabte el Mescla’t seduirà el públic sabadellenc amb un programa d’actuacions teatrals, música i performance. L’oferta teatral s’inicia a les 17 amb una actuació teatral per entendre la importància de la Cooperació, a càrrec de Quarta Distància i a partir de les 18 es podrà veure la performance Jo sóc... sense por i la lectura del manifest jove dels i les joves participants a l’Intercanvi juvenil de la RECI (Red de Ciudades Interculturales). A les 19.15 s’ha previst un Flash Move Swing a càrrec de Swingcopats.

A continuació, la plaça del Doctor Robert acollirà de nou la lectura del manifest del Mescla’t i l’animació musical de Moby. La música també hi serà present amb les actuacions a l’escenari Dtumbaga a les 21.30. El programa finalitzarà amb un concert de Yacine & The Oriental Groove a les 23.30.

Més informació

Galeria fotogràfica del Mescla't 2016

 

 

MESCLA'T

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...