PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Les persones interessades en una plaça a pupil·latge al nou aparcament de l’estació Sabadell Nord podran deixar les dades al 012 a partir del 14 de desembre

Les persones interessades en una plaça a pupil·latge al nou aparcament de l’estació Sabadell Nord podran deixar les dades al 012 a partir del 14 de desembre

De fet, la inclusió d’aquest tipus de places respon també a una demanda municipal, tot recollint les peticions de les associacions de veïns de la zona i atesa la manca de places en superfície als barris de l’entorn de l’estació. En aquest marc, a partir del 14 de desembre, les persones interessades en una de les places a pupil·latge podran deixar les seves dades i demanar més informació trucant al telèfon 012.

Aquesta ha estat una de les novetats que s’ha donat a conèixer avui durant una visita al nou pàrquing, que entrarà en funcionament el proper 21 de desembre, culminant d’aquesta manera un procés que ha fet possible l’obertura després de més de tres anys tancat. A la visita han assistit l’alcaldessa, Marta Farrés; el president d’FGC, Ricard Font; la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell; la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina i representants de les associacions veïnals de la Concòrdia, la Creu Alta i Torreguitart. A continuació, representants d’FGC i del govern municipal han realitzat un segon recorregut acompanyats pels portaveus dels grups municipals.

Com ha explicat l’alcaldessa

“la posada en marxa d’aquest nou aparcament és una molt bona notícia per a Sabadell i especialment per als barris de la Concòrdia, Creu Alta i Torreguitart. Després de 3 anys tenint l’aparcament tancat, ja en aquest mandat de seguida ens vam posar d’acord amb FGC i amb el seu president que calia que el pàrquing estigués obert”.

Alhora, Farrés ha recordat que la instal·lació

“funcionarà en tres modalitats: park&ride, a pupil·latge i en rotació. Estem molt contents perquè els barris propers necessiten aparcament i és una molt bona noticia que això sigui possible. I en aquest sentit vull agrair a la Generalitat la predisposició”.

Per la seva part, el president d’FGC, Ricard Font ha parlat d’un

“compromís fet. El 21 de desembre posarem en marxa l’aparcament”

i sobre la modalitat de park&ride ha destacat que

“reforcem la nostra aposta pel foment de l’ús del transport públic i una mobilitat neta i sostenible amb el compromís que tenim de lluita contra el canvi climàtic i millora de la qualitat de l’aire”. “És un espai intermodal –ha assenyalat– on conviuen dues línies de tren, bus urbà, vehicle privat, micromobilitat on, a més, incorporarem una de les apostes de la companyia en matèria de digitalització: amb la mateixa app d’FGC, les persones usuàries podran conèixer l’ocupació en temps real de les places de l’aparcament”.

El pàrquing disposarà de tres plantes amb capacitat per a 351 places: 307 per a cotxes, 33 per a motos i 11 habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, comptarà amb un lloc segur per a bicicletes, carregadors per a vehicles elèctrics, càmeres de circuit intern i control d’accessos i un servei de vigilància i atenció 24 hores els set dies de la setmana.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90