PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Recorreguts

Quan es parla de vianants, però, cal tenir en compte que aquest concepte inclou diferents grups d’edat i tipologies de ciutadans amb característiques, habilitats i capacitats físiques diferents a l’hora de desplaçar-se o de creuar un carrer, com són els nens, la gent gran o les persones amb mobilitat reduïda.

 

Taula de temps de recorreguts

temps de recorregut a peu

 

 

                Itineraris per realitzar a peu a Sabadell  

 

                 Consulteu el temps i distàncies dels vostres recorreguts en el següent cercador:google maps

 

Semàfors invidents 

semafor invident 1 L'Ajuntament de Sabadell i la Fundació ONCE han instal·lat semàfors que detecten els invidents gràcies al sistema 'bluetooth' dels mòbils i emeten un senyal perquè la persona sàpiga que hi ha un semàfor i quan hi pot passar. De moment s'han instal·lat quatre al passeig Manresa, en la confluència amb el carrer de la Salut. D'aquesta manera és el propi semàfor el que detecta a l'usuari. Això aporta major seguretat i facilitat de mobilitat a les persones amb discapacitat visual.

Els semàfors treballen amb la tecnologia Pasblue, que integra les funcions lluminoses i acústiques. Per fer-ho servir, l'usuari necessita un codi especial que li proporciona la ONCE i activar el 'bluetooth'. Gràcies a aquest codi els semàfors detecten els usuaris a través del telèfon mòbil. Un cop detectada la seva proximitat, el semàfor emet uns tons d'orientació que permeten que la persona s'orienti i localitzi el punt de partida de l'encreuament. Posteriorment, quan el semàfor es posa en verd, els sons canvien i indiquen a la persona invident que pot creuar. Per últim, i com ja funcionaven els antics sistemes, els sons s'acceleren per indicar que el semàfor passa a estar vermell.

 

A banda d'aquests semàfors, a la ciutat de Sabadell hi ha molts d'altres que funcionen amb un comandament a distància per activar-ne el pas.    

 

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90