PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

XXXVII Mostra de Teatre

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L' activitat consisteix en la preparació d'una representació teatral  en sí del taller de teatre del centre.  Els grups d'alumnes interessats preparen, amb el professorat o el monitoratge del centre, les obres al llarg del curs escolar. Aquestes es representaran en  diferents espais de la ciutat: Lasala, centres cívics, als propis centres...
 
Llegeix més...
 

Mirades sobre el cementiri. El cementiri de Sant Nicolau

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'evolució de la ciutat industrial va tenir el seu paral·lelisme en la ciutat dels morts: el cementiri.
 
Llegeix més...
 

L'estat ecològic del riu Ripoll

A qui s' adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Sortida matinal guiada pel riu Ripoll i pel torrent de Colobrers, a Sabadell, per estudiar-ne l’estat ecològic.
 
Llegeix més...
 

Global BASKET BCR: Rodant cap a la normalitat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: L’activitat es desenvolupa en el transcurs d’una sessió teòrica-pràctica de dues hores al Pavelló Nord de Sabadell. L’estructura final de la sessió serà el resultat d’un procés estructurat de quatre fases:
 
Llegeix més...
 

Desenvolupa l'esperit emprenedor

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: En el taller, els participants, a partir d’unes premisses molt concretes, hauran de crear una petita empresa. L’empresa és avui una realitat bàsica i fonamental en el sistema econòmic i en el sistema d’organització social en què vivim. L’alumnat que en un futur es podrà integrar com a treballador/a d’una empresa o convertir-se en empresari, ha de conèixer el món empresarial i preparar-se per esdevenir una persona multifuncional, adaptable, efectiva, i
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.    Descripció: La visita a les sales d'exposició permanent del museu ens permet fer un recorregut a través de les diferents comunitats que van ocupar el territori de l'actual Sabadell des de la prehistòria fins al segle XVIII.
 
Llegeix més...
 

Saps què feia la teva besàvia?

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.    Descripció: El recorregut és un passeig pel centre de la ciutat amb parades en llocs relacionats amb la vida d'aquestes dones singulars i molt diverses: Fidela Renom (regidora), Dolors Miralles (pedagoga), Joaquima Tomàs (brodadora), Júlia Sabaté (farmacèutica).
 
Llegeix més...
 

Visita al Servei de Laboratori Parc Taulí

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Visita a les instal·lacions del laboratori clínic: àrees d’extraccions, preanalítica, automatització, dipòsit de sang, urgències, microbiologia, proteïnes, biologia molecular, citologia, citometria de fluxe, immunologia i genètica.
 
Llegeix més...
 

Visita a l’àmbit de Neonatologia del Parc Taulí

A qui s'adreça: Alumnes de formació professional. Descripció: Visita als espais d’atenció al part i neonat per conèixer una incubadora i les seves funcions.
 
Llegeix més...
 

Els bolets a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller a l’aula en el qual s’introdueix la biologia i l’ecologia dels fongs i s’ensenyen les característiques bàsiques per reconèixer els bolets i diferenciar-ne les espècies comestibles de les tòxiques més comunes.
 
Llegeix més...
 

Taller grupal del Pla d'empresa

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional.   Descripció: L'activitat comença amb una reunió del grup classe per triar i pactar conjuntament quin tipus de negoci es crearà. Una vegada decidit, es divideix la classe en 3 grups que corresponen als apartats més importants que integren un pla d’empresa: pla de màrqueting, pla operatiu i pla econòmic i financer (la resta d’apartats es farà de manera conjunta). Els grups han d’interaccionar entre ells per tel d’aconseguir un treball coherent i equilibrat entre
 
Llegeix més...
 

Arxiu històric de Sabadell: visites guiades

A qui s'adreça:   Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció:   Contacte amb documents originals de diferents tipologies i suports (pergamins, microformes, CD-ROM, DVD, documents àudio-visuals de format professional, fotografies, etc.). Visita a les instal·lacions de la casa Ponsà, recorrent els mateixos circuits que segueixen els documents des que arriben a l'Arxiu fins que surten a la sala de consulta.
 
Llegeix més...
 

Conducció: prevenció i seguretat

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Sessió de treball amb el grup classe, sobre la seguretat viària, impartida per policies municipals especialitzats i amb suport de material tècnic i audiovisual. Els temes són: conducció, seguretat, alcohol i drogues.
 
Llegeix més...
 

Coneix l’ Aikido (nivell d’iniciació) / Pràctiquem l’Aikido (nivell avançat)

A qui s'adreça: Cicle mitjà i superior de primària, ESO i batxillerat. Descripció: L'Aikido és un art marcial d'origen japonès que busca dissuadir l'adversari i neutralitzar la seva intenció més que derrotar-ho, per a això s'utilitzen tècniques de projecció i d'immobilització per desequilibrar o dominar l'adversari. A diferència d'altres arts marcials, l'Aikido exclou taxativament tota idea de competició.
 
Llegeix més...
 

Festa, gènere i drogues

A qui s'adreça: Alumnes de PFI, cicles formatius i escoles d'adults. Descripció: Taller participatiu que consta de dues sessions per reflexionar sobre les actituds que poden espatllar l’objectiu de la festa, passar-ho bé, potenciades per l’abús del consum d’alcohol o d’altres drogues. Treball sobre temes com l'assetjament, agressivitat, possessivitat en les relacions de parella, discriminació sexual, etc. Incorpora elements de gènere. L'activitat està dinamitzada per professionals de Promoció de la Salut i del SAID (Servei d’Atenció i Informació en Drogues i Pantalles).
 
Llegeix més...
 

Fes servir el cap!

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i a partir de la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
 
Llegeix més...
 

El joc de les emocions en les relacions afectives i sexuals

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d' ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Representació teatral còmica  que, alhora que mostra diferents situacions on el grup assistent pot identificar-se, activa emoció i pensament per obrir la mirada . Posteriorment l'actor educador crea  un marc per a la reflexió i la participació, atenent les formes d’expressió i comunicació més properes al grup.
 
Llegeix més...
 

Les riuades de 1962

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat pel riu Ripoll centrat en un episodi concret: les riuades de 1962 que van provocar, a tot Sabadell, 32 morts d’acord amb les xifres oficials i van deixar sense casa a moltes famílies.
 
Llegeix més...
 

Xerrades sobre voluntariat

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: En aquesta xerrada expliquem als joves el concepte de voluntariat i les característiques de l’acció voluntària.
 
Llegeix més...
 

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.
 
Llegeix més...