PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

L’Ajuntament proposa un nou model de targeta bus que amplia la cobertura de bonificacions de preu a més gent gran i a persones amb discapacitat

L’Ajuntament proposa un nou model de targeta bus que amplia la cobertura  de bonificacions de preu a més gent gran i a persones amb discapacitat

Tal i com explica el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez

L’objectiu és desenvolupar un sistema més protector i progressiu, ampliant l’abast a rendes baixes de l’actual Tarifació Social d’Autobusos, de forma que afavoreixi a un major nombre de persones grans i amb discapacitat, fent més accessible i equitativa la mobilitat i l’ús del transport públic a la nostra ciutat.

També es vol facilitar els desplaçaments a totes aquelles persones que necessiten d’aquest servei públic i les que requereixin per a la seva mobilitat d’un acompanyant.

Volem modernitzar el sistema de gestió de les autoritzacions de tarifació social per oferir un millor servei a la ciutadania i una major supervisió de l’ús honest que se’n fa,

afirma el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, que assenyala que d’aquesta manera s’aconseguirà la integració completa a sistema tarifari de transport públic municipal de la ciutat, amb la gestió de la targeta per part de l’Ajuntament.

Nou model

La targeta s’atorgarà en base a criteris econòmics més transparents segons renda i s’incorporarà una tarifa que serà progressiva en base al nivell d’ingressos de la persona.

Així, s’ampliarà el límit d’ingressos amb el que les persones poden accedir a la targeta, que ara és d’1,3 IRSC (Índex de suficiència econòmica de Catalunya) i passarà a 2 a vegades l’IRSC (de 735€/mes a 1.138€/mes). Això impactarà sobre un total de 23.500.

El nou model manté la gratuïtat a persones amb ingressos inferiors a 735€/mes (1,3 IRSC ). Per a les persones amb ingressos entre 735€/mes i 1.138€/mes, actualment exclosos, es fa una tarifació social que permetrà viatjar tot l’any amb un únic pagament d’entre 10€ i 20€ segons els seus ingressos.

Targeta d’acompanyant

Una de les novetats és que s’incorpora una “Targeta d’acompanyant” per a persones amb discapacitat superior al 33% que requereixin acompanyant per als desplaçaments. Això pot afavorir unes 800 persones.El nou format serà una nova targeta magnètica, de renovació automàtica anual. Substituirà la targeta de plàstic, sense banda magnètica, gratuïta, que es renova cada 5 anys.

El sistema serà més transparent i equitatiu perquè permet a l’usuari la consulta anual on-line a l’Agència Tributària de les dades de capacitat econòmica per valorar si compleix els criteris d’accés, ja que actualment únicament es mira la pensió. A més, la renovació anual i l’enviament a domicili de les targetes limita el frau i en facilita la tramitació sense haver de desplaçar-se.

El president de TUS, Francesc López, ha ratificat

el compromís de la cooperativa amb la modernització del sistema i amb un servei més integrador a totes les persones usuàries.

L’any 2017 el nombre d’usuaris del transport públic va ser de 13.037.186, dels quals 2.376.012 corresponen a tarifació social, un 18,2 % del total d’ús del servei. Actualment s’estan estudiant les experiències d’altres municipis, així com el model de funcionament de la futura T-Mobilitat per determinar els circuits i sistemes més adequats als objectius previstos a Sabadell.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27