PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les diferències Nord-Sud

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Breu explicació de les ONG i els països en vies de desenvolupament, centrant l'explicació en el cas de La Moskitia hondurenya. A partir de l’explicació, els infants reflexionaran sobre les diferències Nord‐Sud, mitjançant un dibuix comparatiu entre Sabadell i La Moskitia.
 
Llegeix més...
 

Taller del ball del Rodet

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'activitat a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell, es porta a terme al centre educatiu. Es compon de dues parts, una teòrica i una de pràctica:
 
Llegeix més...
 

Seguim fent compostatge!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: L’activitat va adreçada als alumnes que estiguin gestionant el compostador de l'escola des de l'any anterior. A part de valorar els coneixements apresos en la gestió del compostador, s'analitzaran mostres de compost.
 
Llegeix més...
 

Tennis taula a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: L’activitat es desenvolupa durant 1 trimestre per aprendre l'esport de Tennis Taula. La primera sessió es durà a terme al centre educatiu i la realitzarà un tècnic del tècnic de la secció de l’escola de Tennis Taula del Club Natació Sabadell. La segona sessió serà a la seu d’aquesta entitat. 
 
Llegeix més...
 

Som els nous compostaires!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: L’activitat va adreçada als alumnes que comencen aquest any a fer compostatge i  es podrà adaptar a les característiques específiques del centre. Dóna a conèixer als alumnes el cicle de la matèria orgànica i el procés d'autocompostatge, i dóna eines per a un bon ús del compostador.
 
Llegeix més...
 

Teixint: el procés de la llana

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària.   Descripció: Els antecedents del Sabadell industrial són cabdals per comprendre la ciutat actual.
 
Llegeix més...
 

Juguem amb el tangram

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El tangram és un trencaclosques d’origen xinès constituït per un quadrat dividit en set formes geomètriques amb la combinació de les quals es poden construir diverses figures.
 
Llegeix més...
 

Fes càlculs

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.
 
Llegeix més...
 

Taller de prevenció solar

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària. Descripció: Taller dirigit per un/a psicòloga de l’AECC per posar en manifest coneixements, creences i actituds respecte a l’exposició solar. Seguidament es realitza un joc en equips per a treballar tots els temes explicats, i repassar aspectes bàsics de prevenció.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

RELATA: Concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: El projecte Relata consta de la realització al centre educatiu d’un taller de sensibilització sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual, centrat en la Síndrome de Down i posteriorment, els alumnes elaboraran un conte sobre aquesta temàtica en concret, de tal manera que tots els contes de les escoles participants, participaran al concurs Relata que promou l'Associació Andi Down Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Fit kid

A qui s'adreça:  Alumnes d'educació primària. Descripció: Activitat dirigida que barreja l'aeròbic i la tonificació. La sessió és desenvoluparà amb les següents parts: - 5 minuts: explicació sessió. - 10-15 minuts: fit ball (jocs, exercicis de tonificació adaptats a l'edat, estabilitat i equilibri...). - Resta de sessió: Bosu, T-Bow (jocs d'equilibri, balanceig, aeròbics...).
 
Llegeix més...
 

Motxilla per anar a Wampusirpi

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d' educació primària. Descripció: Imaginem que som cooperants i hem de preparar la nostra motxilla per anar a La Moskitia. Què hi posaríeu?
 
Llegeix més...
 

Llegir és molt guau

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'educació infantil i educació primària. Descripció: Aquesta activitat és una sessió de foment de la lectura en col·laboració amb la Lliga Protectora d’animals i plantes de Sabadell en la qual un o dos gossos de l'entitat acompanyaran els nens i nenes, durant la seva sessió de lectura a la biblioteca.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes de 2n de primària, cicle mitjà i superior d'educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Els alumnes construiran un robot amb peces de Lego, seguint unes instruccions.
 
Llegeix més...
 

Tallers educatius sobre el bullying a través de l’esport

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: La Fundació Barça ofereix una jornada a cada centre educatiu amb tallers de prevenció i sensibilització sobre el bullying, a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l'esport és l'eix motivador per a l’aprenentatge.  
 
Llegeix més...
 

L'estratègia ho és tot

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior de primaria, ESO i Batxillerat.   Descripció: L’activitat consisteix en resoldre cinc reptes d’estratègia diferents en grup que posen a prova els nois i noies.
 
Llegeix més...
 

Iniciació al ciclisme

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i ESO. Descripció: L’activitat consta d’una sessió de 2 hores a les instal·lacions del club BMX Terrassa.
 
Llegeix més...
 

Ordit i trama

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: Taller de fabricació d’un teler manual i casolà. En el taller, els alumnes tindran l’oportunitat de fabricar un teler manual que després es podran emportar cap a casa. D’aquesta manera, podran experimentar en primera persona com és teixir i com és l’art del tèxtil, tan arrelat a la ciutat de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Mandala Igualtat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Tallers educatius de la Fundació Vicente Ferrer per a treballar les principals causes de les desigualtats, l'exclusió i la pobresa.
 
Llegeix més...