PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Camps i boscos del rodal

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada a la serra de Sant Iscle, pels voltants del parc de la Salut, a Sabadell. S’identifiquen els principals cims del paisatge vallesà per situar geogràficament els alumnes en l’entorn proper.
 
Llegeix més...
 

Fem vi: el conreu tradicional de la vinya

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de la vinya, el manteniment dels ceps i visitant el Museu de la Vida al Camp. La verema, el trepig, la fermentació i la conservació del vi.
 
Llegeix més...
 

La Salut: l'ermita medieval, el santuari i el jaciment romà

    A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: La visita s'inicia observant l’entorn i veient la seva situació geogràfica de l’indret. Després s’expliquen les diferents etapes de poblament: la vil·la romana, parcialment excavada, l’ermita medieval que va tindre funció de morberia, i el santuari actual i la tradició de l’aplec.
 
Llegeix més...
 

Connectant mons

A qui s'adreça: Alumnes educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 3 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.
 
Llegeix més...
 

Ultimate a l’escola

A qui s' adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i ESO. Descripció: Aquest programa consta de tres sessions, les dues primeres al centre educatiu i impartides per un tècnic expert del club Ultimate Vallès. La tercera constarà d’una trobada (al mes de maig) amb tots els centres que hagin participat en aquest pla de promoció. El professorat que ho desitgi  tindrà opció de fer una jornada de formació, a inici de curs, que impartiran els tècnics d’Ultimate Vallès. Es portarà a
 
Llegeix més...
 

Les diferències Nord-Sud

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Breu explicació de les ONG i els països en vies de desenvolupament, centrant l'explicació en el cas de La Moskitia hondurenya. A partir de l’explicació, els infants reflexionaran sobre les diferències Nord‐Sud, mitjançant un dibuix comparatiu entre Sabadell i La Moskitia.
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: L’activitat, per a alumnes de 2n cicle d’educació infantil, consisteix en descobrir la natura que els nens/es  tenen més a l’abast. Es recomana fer l’activitat durant la tardor i/o la primavera perquè és quan els arbres del jardí (de la Fundació 1859 Caixa Sabadell) es troben en un estat de canvi: o bé els hi cauen les fulles o bé els hi surten les flors.
 
Llegeix més...
 

Seguim fent compostatge!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: L’activitat va adreçada als alumnes que estiguin gestionant el compostador de l'escola des de l'any anterior. A part de valorar els coneixements apresos en la gestió del compostador, s'analitzaran mostres de compost.
 
Llegeix més...
 

Taller del ball del Rodet

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'activitat a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell, es porta a terme al centre educatiu. Es compon de dues parts, una teòrica i una de pràctica:
 
Llegeix més...
 

Tennis taula a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: L’activitat es desenvolupa durant 1 trimestre per aprendre l'esport de Tennis Taula. La primera sessió es durà a terme al centre educatiu i la realitzarà un tècnic del Club Falcons Sabadell. La segona sessió serà a la seu d’aquesta entitat. 
 
Llegeix més...
 

Creixem en drets. Els drets dels infants

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i educació primària. Descripció: Joc de cartes a través del qual es treballaran diferents aspectes sobre els drets de la infància.  L’activitat es desenvolupa amb monitoratge, aquest joc està basat en unes cartes de taula que es poden jugar a tres jocs diferents en funció de les edats dels menors per reflexionar sobre els drets i deures establerts a la Declaració dels drets dels infants (20 de novembre de 1959) i a la Convenció dels drets dels infants
 
Llegeix més...
 

Som els nous compostaires!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: L’activitat va adreçada als alumnes que comencen aquest any a fer compostatge i  es podrà adaptar a les característiques específiques del centre. Dóna a conèixer als alumnes el cicle de la matèria orgànica i el procés d'autocompostatge, i dóna eines per a un bon ús del compostador.
 
Llegeix més...
 

Teixint: el procés de la llana

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària.   Descripció: Els antecedents del Sabadell industrial són cabdals per comprendre la ciutat actual.
 
Llegeix més...
 

Protegir-se del sol és divertit!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària. Descripció: Taller dirigit per un/a psicòloga de l’AECC per posar de manifest coneixements, creences i actituds correctes, relacionades amb l’exposició solar.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

Fes càlculs

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.
 
Llegeix més...
 

Juguem amb el tangram

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: L’activitat consisteix en construir un tangram amb un full d’origami, identificar quines formes geomètriques el compon i crear figures diferents amb les seves 7 peces.
 
Llegeix més...
 

RELATA: Concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: El projecte Relata consta de la realització al centre educatiu d’un taller de sensibilització sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual, centrat en la Síndrome de Down i posteriorment, els alumnes elaboraran un conte sobre aquesta temàtica en concret, de tal manera que tots els contes de les escoles participants, participaran al concurs Relata que promou l'Associació Andi Down Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Fit kid

A qui s'adreça:  Alumnes d'educació primària. Descripció: Activitat dirigida que barreja l'aeròbic i la tonificació. La sessió és desenvoluparà amb les següents parts: - 5 minuts: explicació sessió. - 10-15 minuts: fit ball (jocs, exercicis de tonificació adaptats a l'edat, estabilitat i equilibri...). - Resta de sessió: Bosu, T-Bow (jocs d'equilibri, balanceig, aeròbics...).
 
Llegeix més...
 

Motxilla per anar a Wampusirpi

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d' educació primària. Descripció: Imaginem que som cooperants i hem de preparar la nostra motxilla per anar a La Moskitia. Què hi posaríeu?
 
Llegeix més...