PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

Biblioteca de Ponent

Biblioteca de Ponent
Pl. d'Ovidi Montllor, 5
08206 Sabadell
Tel.: 93 717 39 74
Whatsapp : 659.369.319
 
planol
Horari:
Dilluns, dimecres i divendres de 15.30 a 20.30 h
Dimarts i dijous de 9.30 a 13.30 i de 15.30h a 20.30 h
Dissabtes de 9.30 a 13.30 h

Biblioteca

La biblioteca de Ponent dóna servei al districte 4 de la ciutat. Es va inaugurar el 27 de febrer de 2011. La seva àrea d’influència s’estén als seus barris: La Concòrdia, Can Borgonyó, Can Rull, Cifuentes, Via Alexandra, Can Llong i Castellarnau i actua com enllaç amb el sistema municipal de biblioteques públiques. A falta de la construcció de la biblioteca del districte 5, l’equipament dóna servei també a aquest sector de la ciutat. L’edifici és obra dels arquitectes Eduard Freixas, Rafael Gálvez i Ricard Perich. Té una superfície útil de 1981 m2 distribuïts en una sola planta. S’ubica a la planta baixa de l’edifici plurifuncional del Complex Alexandra, un edifici amb 168 habitatges. La biblioteca destaca per sobre de tot el conjunt, i cal fer menció a la zona verda de l’entorn de l’edifici, fet que li garanteix la llum natural exterior. També cal esmentar el fet que es tracta d’un complex eficient energèticament, guanyador del premi d’Habitatge Social de Catalunya 2012 pel seu sistema de climatització per geotèrmia i per plaques d’energia solar de les quals disposa. La biblioteca és d’una única planta amb sales polivalents divisibles. La distribució interior està articulada a partir d’un pas central, reforçat amb un lluernari. L’equipament compta amb zona d’acollida i promoció amb vestíbul i sala polivalent, la zona d’informació i fons general, amb el servei de préstec, d’informació, diaris i revistes, zona multimèdia… i la zona infantil. L’arquitectura de l’edifici fa possible independitzar l’ús del vestíbul, la sala polivalent, la sala d’estudis i serveis, per altres usos culturals. Disposa de més de 200 punts de lectura i actualment disposa d’un fons de més de 30.000 documents, tot i que compta amb capacitat per 48.000 documents.

Fons especials

La Biblioteca de Ponent es troba en un territori amb una forta presència de clubs, centres d'esports i associacions esportives. També s'hi troba el Consell Esportiu de Sabadell, que treballa en l'àmbit educatiu. Aquests factors, han fet que es creï el Fons Especial d'Esports, que inclou documents relacionats en tots els aspectes de l'esport, tant la nutrició com l'exercici, passant per la psicologia i els clubs esportius. A més, la Biblioteca disposa d'un fons cinematogràfic de cinema policíac i thriller i conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local).
  • Esports

Estadístiques

Directori

Fotografia de l'activitat BIBLIOESCACS: APRÈN A JUGAR A ESCACS A PONENT. TALLER FAMILIAR

Adreçat a adults i infants a partir dels 6 anys. Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims.


Fotografia de l'activitat SAKURA MATSURI. MOSTRA BIBLIOGRÀFICA
De diumenge 24 d'abril de 2022 a dissabte 21 de maig de 2022, horari biblioteca

Sabadell acollirà per primera vegada el Festival Sakura Matsuri, un espai de trobada entre el públic general i la cultura, la gastronomia, l'oci, el turisme, la tecnologia, la moda, els videojocs i les arts marcials japoneses.


Fotografia de l'activitat NO SOM DESCONEGUTS. EXPOSICIÓ
De dilluns 23 de maig de 2022 a divendres 17 de juny de 2022, horari obertura de la biblioteca

" No som desconeguts" és un cant a les relacions, als cercles íntims, a les persones que estimem. A càrrec d'Emma Abella.


Fotografia de l'activitat CONTES DE PROP...VENTILEM ARMARIS ARREU! HORA DEL CONTE

Compartirem una estona literària amb àlbums il·lustrats LGTBI d'ahir i d'avui, poesia, espais sonors i dansa, amb el performer Xavier Nuñez i la ballarina Aleida Pan. A càrrec de : Contes de prop


Fotografia de l'activitat BIBLIOESCACS: APRÈN A JUGAR A ESCACS A PONENT. TALLER FAMILIAR

Adreçat a adults i infants a partir dels 6 anys. Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims.


Fotografia de l'activitat ELS (S) AVIS LLEGEIXEN
De dimarts 18 de gener de 2022 a dimarts 21 de juny de 2022, tercer dimarts de cada mes a les 11 h

T'agrada llegit? Vols compartir les teves lectures amb altres persones de la teva edat? Vine al club dels (s) avis llegeixen de la Biblioteca de Ponent. Et facilitarem el llibre i ens trobarem un cop al mes a la biblioteca per a comentar-lo.


També et pot interessar...

Biblioteca Virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Genius
Twitter
Facebook
3
4
5
6