PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

Biblioteca Vapor Badia

Bims- bvb biblioteca dd
C. de les Tres Creus, 127-129
08202 Sabadell
Tel.: 93 745 17 03

 
planol

Horari
Dilluns de 15.30 a 20.30 h
De dimarts a divendres de 9.30 a 20.30 h
Dissabte de 10 a 19 h

Biblioteca

El Vapor Badia és la biblioteca central de la ciutat: vertebra el servei de la xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell (bims) i coordina la resta de biblioteques dels municipis que conformen la demarcació oriental del Vallès Occidental. Consta de més de 4.700 m2 de superfície útil, dividida en tres plantes -dues d’ús públic i una de magatzem-, amb gairebé 400 punts de lectura i treball, una capacitat per a més de 165.000 documents. La construcció interior manté pilars de fosa, sostres de fusta i rajola, coberta d’encavallades de fusta i acabat de teula, que reprodueix l’estructura original. A la planta baixa es troba l’àrea de música i cinema, la zona de diaris i revistes, l'àrea infantil i el servei de préstec. A la primera planta, accessible mitjançant ascensor, hi ha el fons general de coneixement i de ficció, el servei d'accés a internet, el servei d’informació, la sala d’estudi, una aula tecnològica i dues aules de treball i reunió. L’equipament compta també amb l’auditori Francesc Trabal.

El Vapor Badia

L’equipament actual és obra de l’arquitecte Josep Palau Grau i es va inaugurar el 15 de novembre del 2002. S'emplaça en el que fou el major establiment industrial de filatura de llana i de teixits estampats de Sabadell.

Fundat el 1867 per Josep Oriol Badia i Juncà (1815-1876), l’edifici fou projectat pel mestre d’obres José Lacueva i Sanfeliu, i va esdevenir un exemple representatiu de vapor tèxtil de doble amplada, amb una planta i pis. És el vapor millor conservat d’acord amb l’estat original, i per això té un gran valor històric. Les finestres són més grans a la planta baixa per aprofitar l’entrada de llum natural i més petites a al primer pis, que era emprat com a magatzem. La casa de màquines i la xemeneia no es conserven perquè en perillava l’estructura. En la seva etapa dedicada a la indústria tèxtil llanera, que mantingué l’activitat fins al primer terç del segle XX, el vapor va gaudir de la seva proximitat amb la via del tren i de la bona comunicació amb la resta d’indústries del riu Ripoll.

Fons especials

La biblioteca està especialitzada en l’obra del poeta Pere Quart i conté un fons cinematogràfic de clàssics del cinema, cinema documental i social. A banda, conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local), i manté els fons especials infantil en Cultura de la Pau i en Món laboral i cerca de feina.

  • Pere Quart

  • Cultura de la Pau (infantil)

  • Món laboral

Estadístiques

Directori

Fotografia de l'activitat EL SOL RIU I LA LLUNA DORM. PETITS, PETITS
Dissabte 1 d'octubre de 2022, a les 11.30 h

Per a famílies amb infants a partir d'1 any. A càrrec de: Sara Genovart.


De dimarts 4 d'octubre de 2022 a dijous 27 d'octubre de 2022, horari d'obertura de la biblioteca
 

Exposició inclosa dins del programa Mostres d'Arquitectura del COAC, un programa que busca potenciar i divulgar el treball dels arquitectes arreu del territori català. A càrrec de: Salve Studio


Fotografia de l'activitat XERREM. GRUP DE CONVERSA EN CATALÀ
Dimecres 5 d'octubre de 2022, a les 17 h

Sessions de conversa en català per adults amb cap o algun coneixement de l'idioma, que volen millorar la conversa. Coordinat amb la CAL.


Dijous 6 d'octubre de 2022, a les 18 h
 

El patiment de les persones migrants en les rutes migratories entre Àfrica i Europa. A càrrec de: Ruido Photo!


De dijous 6 d'octubre de 2022 a dimecres 26 d'octubre de 2022, horari d'obertura de la biblioteca
 

Exposició que repassa la trajectòria vital de Teresa Pàmies, recollida en la seva obra. Un joc de profunditats i significats recurrent en els seus escrits, que sovint ens permet anar més enllà d'una lectura aparent o literal.


Fotografia de l'activitat SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE REFUGEES WELCOME
Divendres 7 d'octubre de 2022, a les 18.30 h

Vine a la nostra sessió informativa per a conèixer-nos, saber què fem i com ho fem, i, sobretot, conèixer què pots fer tu per a continuar formant part d'una ciutadania de canvi i per continuar promovent i expandint una Cultura de Benvinguda.


També et pot interessar...

Biblioteca Virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Genius
Twitter
Facebook
3
4
5
6