PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
  • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

Biblioteca Vapor Badia

Bims- bvb biblioteca dd
C. de les Tres Creus, 127-129
08202 Sabadell
Tel.: 93 745 17 03
 
planol
Horari
Dilluns de 15.30 a 20.30 h
De dimarts a divendres de 9.30 a 20.30 h
Dissabte de 10 a 19 h

Biblioteca

El Vapor Badia és la biblioteca central de la ciutat: vertebra el servei de la xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell (bims) i coordina la resta de biblioteques dels municipis que conformen la demarcació oriental del Vallès Occidental. Consta de més de 4.700 m2 de superfície útil, dividida en tres plantes -dues d’ús públic i una de magatzem-, amb gairebé 400 punts de lectura i treball, una capacitat per a més de 165.000 documents. La construcció interior manté pilars de fosa, sostres de fusta i rajola, coberta d’encavallades de fusta i acabat de teula, que reprodueix l’estructura original. A la planta baixa es troba l’àrea de música i cinema, la zona de diaris i revistes, l'àrea infantil i el servei de préstec. A la primera planta, accessible mitjançant ascensor, hi ha el fons general de coneixement i de ficció, el servei d'accés a internet, el servei d’informació, la sala d’estudi, una aula tecnològica i dues aules de treball i reunió. L’equipament compta també amb l’auditori Francesc Trabal.

El Vapor Badia

L’equipament actual és obra de l’arquitecte Josep Palau Grau i es va inaugurar el 15 de novembre del 2002. S'emplaça en el que fou el major establiment industrial de filatura de llana i de teixits estampats de Sabadell.

Fundat el 1867 per Josep Oriol Badia i Juncà (1815-1876), l’edifici fou projectat pel mestre d’obres José Lacueva i Sanfeliu, i va esdevenir un exemple representatiu de vapor tèxtil de doble amplada, amb una planta i pis. És el vapor millor conservat d’acord amb l’estat original, i per això té un gran valor històric. Les finestres són més grans a la planta baixa per aprofitar l’entrada de llum natural i més petites a al primer pis, que era emprat com a magatzem. La casa de màquines i la xemeneia no es conserven perquè en perillava l’estructura. En la seva etapa dedicada a la indústria tèxtil llanera, que mantingué l’activitat fins al primer terç del segle XX, el vapor va gaudir de la seva proximitat amb la via del tren i de la bona comunicació amb la resta d’indústries del riu Ripoll.

Fons especials

La biblioteca està especialitzada en l’obra del poeta Pere Quart i conté un fons cinematogràfic de clàssics del cinema, cinema documental i social. A banda, conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local), i manté els fons especials infantil en Cultura de la Pau i en Món laboral i cerca de feina.

  • Pere Quart

  • Cultura de la Pau (infantil)

  • Món laboral

Estadístiques

Directori

Fotografia de l'activitat NO LLEGEIXIS. CLUB DE LECTURA JUVENIL
Dissabte 21 de maig de 2022, a les 11 h

Nova trobada del club juvenil No llegeixis! D'11 a 13 anys. Cal inscripció prèvia. A càrrec de: Carles Alcoy


Fotografia de l'activitat OBRIM PARÈNTESI! CLUB DE LECTURA JUVENIL
Dissabte 21 de maig de 2022, a les 12.15 h

Nova trobada del club juvenil Obrim parèntesi! De 14 a 17 anys. Cal fer Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims A càrrec de: Carles Alcoy


Fotografia de l'activitat I TU, QUÈ TRIES? DESCOBREIX LES ALTERNATIVES DE CONSUM AL TEU ABAST. EXPOSICIÓ
De divendres 6 de maig de 2022 a dilluns 23 de maig de 2022, horari obertura de la biblioteca

Les nostres decisions de compra i consum tenen repercussions en la vida de moltes persones arreu del món, i en el nostre planeta. Pensa abans de consumir i tria comerç just. A càrrec de: Coordinadora de Comerç just i finances ètiques


Fotografia de l'activitat 5G: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL O ESTUPIDESA NATURAL. CONFERÈNCIA

La velocitat, immediatesa i eficiència del 5G faran del planeta un gran ordinador del qual en formarem part. A la seva intel·ligència artificial hi sumarem la nostra estupidesa natural. O a l'inrevés. A càrrec de Josep Maria Ganyet


Fotografia de l'activitat NOMÉS UN PLANETA. MOSTRA BIBLIOGRÀFICA
De dimarts 24 de maig de 2022 a dissabte 4 de juny de 2022, horari obertura de la biblioteca

Amb motiu de la Setmana de la Natura, la Biblioteca Vapor Badia ofereix un recull documental sobre divulgació de la natura, sostenibilitat del planeta i guies de parcs naturals.


Fotografia de l'activitat A DINS, A FORA. FELÍCIA FUSTER. EXPOSICIÓ
De dimarts 24 de maig de 2022 a divendres 17 de juny de 2022, horari d'obertura de la biblioteca

Exposició sobre la poeta i pintora Felícia Fuster. A càrrec de la Institució de les Lletres Catalanes


També et pot interessar...

Biblioteca Virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Genius
Twitter
Facebook
3
4
5
6