PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
BIBLIOTEQUES

Biblioteca del Sud

Biblioteca del Sud
Pg. dels Almogàvers, 49
08204 Sabadell
Tel.: 93 720 51 74
 
planol

Horari a partir de l'11 de gener
Dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 15.30 a 20.30 h
Dijous de 09.30 a 13.30 h
Dissabte 09.30 a 13.30 h

Biblioteca

La Biblioteca del Sud, és la biblioteca del districte 6 de Sabadell, ubicada al barri de la Creu de Barberà, i actua com a enllaç amb el sistema municipal de biblioteques públiques de Sabadell.

L’equipament s’ubica al passeig dels Almogàvers i té una superfície total construïda de 1.726 m2 distribuïda en tres plantes. Inaugurada l’abril del 2010, dins la biblioteca i planta per planta es creen dos espais (dreta i esquerra) que conformen les diferents àrees. A la planta baixa s’ubiquen l’àrea infantil i l’àrea d’oci on podem trobar les publicacions periòdiques, audiovisuals i d’altres llibres com les guies de viatge o els còmics per adults així com el seu fons especial dedicat al món de la cuina i la gastronomia. A l’àrea infantil s’hi poden trobar un munt de contes per infants i també llibres de coneixements amb una zona de petits lectors amb els documents per als més petits i una prestatgeria dedicada al Racó de Famílies. Al fons de tot s’hi pot trobar la Bebeteca, un espai on les famílies amb els més petits poden gaudir de contes tous, plens de colors, sons i elements visuals per començar el seu vincle amb la lectura. Les plantes principals tenen una lluminositat destacada ja que els vidres exteriors voregen bona part de l’edifici cosa que permet a l’usuari gaudir dels seus serveis en un ambient agradable.

A la primera planta hi trobem l’àrea de lectura amb les novel·les i tot el que està relacionat amb les llengües i la literatura. En aquesta sala es pot gaudir d’un mobiliari modern, informal i còmode, unes prestatgeries semicirculars molt innovadores i una aula d’adults que serveix com a aula d’estudi. A l’altra banda, trobarem l’àrea de coneixement, l’àrea d’informació i referència, la zona d’internet i una aula de suport. A la planta soterrani hi trobem l’auditori amb capacitat per a més de 100 persones on s’ofereixen tota mena d’activitats culturals. També hi trobem la sala jove on els nois i noies a partir de 14 anys hi troben un espai creat a partir de les seves necessitats i on poder fer treballs en grup aixecant una mica més el to de veu i relacionar-se creant comunitat. Finalment, també hi trobem l’àrea de treball intern i el magatzem.

La biblioteca compta amb un fons de més de 40.000 llibres, més de 3.000 documents (CD i DVD) de música i cinema i amb més de 130 subscripcions a diaris i revistes.

Fons especials

La biblioteca està especialitzada en la cuina i tot allò que envolta el món de la gastronomia. Conté un fons documental ampli amb diverses temàtiques que es mouen entre els receptaris de tota la vida i els llibres més especialitzats per tal de ser un bon cuiner. Primers plats, segons plats, postres, cuines de tots els països, etc. A banda, conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local), i manté el centre d’interès del Vapor de la Igualtat que conté bibliografia, per a totes les edats, de coresponsabilitat, estereotips i rols de gèneres, nous models de famílies, llenguatge inclusiu, resolució de conflictes i violència de gènere.

  • Racó gastronòmic

  • El Vapor de la igualtat

Estadístiques

Directori

Fotografia de l'activitat MONTSE BARDERI. AUTORA CONVIDADA
Dimecres 16 de juny de 2021, a les 19 h

El club de "Lectures geogràfiques" rep l'escriptora que comentarà "Camí d'anada i tornada", el llibre que s'han llegit aquest mes. Activitat oberta a tothom. Cal inscripció. A càrrec d'Enric Soler.


Fotografia de l'activitat EL POPIS EN MARXA: UN GUIRIGALL DE CONTES. HORA DEL CONTE

A partir de 5 anys. Cal fer Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims. A càrrec de Gisela Planas.


Fotografia de l'activitat EL POPIS EN MARXA: UN GUIRIGALL DE CONTES. HORA DEL CONTE

A partir de 5 anys. Cal fer Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims. A càrrec de Gisela Planas.


Fotografia de l'activitat EL POPIS EN MARXA: QUE NO S'ACABIN ELS CONTES. HORA DEL CONTE

A partir de 5 anys. Cal fer Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims. A càrrec de Gisela Planas.


Fotografia de l'activitat TALLER D'HORT URBÀ
Dimarts 13 de juliol de 2021, a les 18 h

A partir de 6 anys. Cal inscripció prèvia a través de: www.sabadell.cat/inscripcionsbims. A càrrec d'Ester Casanovas.


Fotografia de l'activitat EL POPIS EN MARXA: CONTES D'ESTIU. HORA DEL CONTE

A partir de 5 anys. Cal fer Inscripció a través de www.sabadell.cat/inscripcionsbims. A càrrec de Gisela Planas.


També et pot interessar...

Biblioteca Virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Genius
Twitter
Facebook
3
4
5
6