PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Infoparticip@

La informació és un dret fonamental per al bon funcionament de la democràcia.

Les ciutadanes i els ciutadans, per poder avaluar com gestionen els representants polítics els recursos col·lectius, intervenir en el debat públic i decidir amb criteris ben fonamentats, necessiten una informació alimentada per fonts transparents i de qualitat.

Infoparticip@ és un producte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. El Mapa Infoparticip@ és el resultat d'haver desenvolupat i validat en 2012 el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya

 

Transparencia Internacional (TI), única organización no gubernamental a escala universal dedicada a combatir la corrupción, congrega a la sociedad civil, sector privado y los gobiernos en una vasta coalición global.

Los Índices de Transparencia que elabora y publica Transparencia Internacional España están exclusivamente dirigidos a medir el nivel de transparencia de las correspondientes instituciones públicas, y ello a través de la evaluación de los datos y la información que hacen pública en su página Web en relación con los ochenta indicadores y áreas de transparencia de cada Índice (1)

Noticies Innovació empreses

Document Smartcity

Noticies Innovació Ajuntament

Sponsors

SABADELL I EL SAHARA OCCIDENTAL

El Sàhara Occidental era  una colònia espanyola fins el 1975 quan el Marroc el va envair mitjançant la Marxa Verda. El dret internacional , encara avui reconeix aquest territori , com un territori pendent de descolonitzar. Tot i que el govern espanyol va signar una acords amb el regne de Marroc i Mauritània , en els que els cedia l’administració , aquests acords han estat rebutjats pels organismes internacionals.

L’any 1989, l’alcalde de Sabadell , Ilm. Sr. Antoni Farrés i Sabater, i el Sr. Mulay Baibat, representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica, i en nom de la ciutat de l’Argub (Sàhara Occidental),  van signar un acord d’agermanament entre ambdues ciutats amb la finalitat  de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. Sabadell, va ser segona ciutat de l’estat espanyol que va signar un acord amb el territori sahrauí. En aquell moment la conquesta de la democràcia no podia estar complerta si s’oblidava la realitat i  la lluita dels drets d’altres pobles del món.

L’agermanament històric, aquest any farà ja 25 anys de la seva existència, i  es manté viu i renovat gràcies a l’activisme actiu de les entitats com Solidaris amb el Poble Sahrauí, Sabadell Acull Infants Sahrauís, la Lliga dels Drets dels Pobles, Creu Roja, etc,  altres agents de la ciutat com l’Hospital Parc Taulí, la ciutadania, i el suport institucional de l’Ajuntament de Sabadell  que han fet possible que la ciutat segueixi defensant els drets dels ciutadans d’un poble amb una situació política internacional enquistada.

La solidaritat, la justícia i l’equitat són valors primordials en el marc ideològic del municipi i això es posa de manifest en el Pacte pels Valors de la Convivència i en l’aplicació d’aquests valors en els diferents projectes que es desenvolupen.

PROJECTES ACTUALS

  • Casa d’Acollida de Malalts Sahrauí
  • Vacances en Pau
  • Xarxa sanitària i de formació
  • Accions de sensibilització vers la reivindicació de drets: poble, identitat, i llibertat

DADES DE CONTACTE ENTITATS SAHRAUÍS DE LA CIUTAT

COORDINADORA D’AJUNTAMENTS SOLIDARIS AMB EL POBLE SAHRAUÍ (CCASPS)

DOCUMENTS D’INTERÈS

PROVA

ssssssssssss

ddddd

...